Soleceller

Fordelene med solcelleanlegg er mange, her er en nærmere forklaring på oppbyggingen av et solcellepanel.

Solcellepanelets virkemåte

En solcelle omgjør energien i sollyset til elektrisk energi. Dette skjer helt av seg selv og uten form for påvirkning fra annet enn lyset som skinner på panelene. Solcellene som er laget av halvledermaterialet silisium, absorberer sollyset og genrerer en elektrisk ladning. Denne ladningen utnyttes ved at solcellene har to sett metaliske ledere som fungerer som en positiv og negativ pol, akkurat som et batteri.

Fordeler med solcelleanlegg

Fordelene med solcelleanlegg er 100% fornybar energi. De er nesten helt vedlikeholdsfrie og har null utslipp ved produksjon av energi. Tjen penger på strømmen. Har solcellepaneler på taket og du produserer mer strøm enn hva du bruker selv, kan du selge strømmen videre.

Vedlikeholdstips for solcellepanel

Solcelleanlegget har lite behov for vedlikehold. Det anbefales allikevel å foreta en inspeksjon av solcelleanlegget, gjerne på våren og tidlig på høsten. Været og aktiviteten i området rundt boligen kan medføre at solcellepanelene blir nedstøvet eller skitne. Dette har liten betydning for produksjonen av strøm. Ved behov kan solcellepanelene spyles med rent vann, med en hageslange og ikke høytrykkspyler. Ikke bruk noen form for vaskemidler, eller vaskeutstyr, da det kan danne seg riper på panelene, dette kan påvirke ytelsen til panelene. Vegetasjonen rundt boligen må holdes kontroll på da trær foran panelene vil skape skygge, og igjen vil påvirke produksjonen på solcelleanlegget.
Snø som legger seg på panelene skal i utgangspunktet ikke fjernes. Dette på grunn av norske solforhold om vinterener ytelsestapet forbundet med snå på panelene lite. Ved en eventuelt fjerning må det benyttes utstyr som ikke lager riper i overflaten.

Et komplett solcelleanlegg

Et komplett solcelleanlegg innebærer, solcellepanel på taket, med innfesting og stativ. Strømmen blir videreført til en inverter, som endrer strømmen fra likespenning(DC) til vekselspenning(AC). Deretter går strømmen inn til ditt sikringsskap, og ut på kursene.

Org.nr: 929 920 694